Fair Trade kurve fra Ghana

Originale Bolga-baskets er en fællesbetegnelse for en lang række forskellige håndflettede kurve med læderhåndtag. Kurvene produceres af kvinder fra det nordlige Ghana, der udover landbrug, er afhængige af kurveproduktion som levebrød.

Kurveproduktionen udvikles løbende med støtte fra danske kunsthåndværkere og designere. Kurvene er unikke og produceres i et væld af forskellige mønstre og farvesammensætninger. Du kan læse mere om produktionen, trin for trin

Er du på udkig efter flettede kurve, ja så er du havnet det helt rigtige sted. Hos mig kan du købe mange forskellige modeller af kurve, de er alle sammen håndflettede af kvinder i Ghana. De er meget forskellige i farverne, de fleste kan fås i helt op til 15 forskellige farver.

Farver

Med mindre andet er angivet fås alle kurve-modeller kurve i følgende 15 farver: Grøn, blå, pink, rød, gul, brun, natur, sort, natur/sort, orange, tiger, violet, traditionel, “Lotta” og traditionel natur/sort.

Modeller og design

Det traditionelle og moderne mødes i et nyt design udført af Pernille Bülow. Kurvene har håndtag beklædt med sort læder. Vær opmærksom på at der kan være mindre variationer i størrelser og nuancer. Kurvene fås i 11 forskellige modeller:

Du kan se hele mit store udvalg, på hjemmesiden og der kan du også lægge din ordre i Webshoppen. God fornøjelse.

Kurvene har mange anvendelsesmuligheder, det kan f.eks. være til boligindretning, opbevaring af børns legesager og meget andet.

Kurvene er produceret i Ghana, i det nordlige Afrika. De lokale kvinder og mænd arbejder med kurvefletningen i et Fair Trade projekt, som er organiseret af danske kræfter. Denne model for de lokale arbejdere gør at de kan tjene en noget højere løn, modsat hvis de skulle sælge deres produkter på det lokale marked. Samtidig sikrer projektet også at de arbejder under acceptable forhold.

Når disse kurve bliver forhandlet og solgt udenfor Afrika, er vi som forhandlere med til at give de lokale landmænd i Ghana en bedre mulighed for at drive et økonomisk bæredygtigt landbrug, som kan være med til at brødføde deres familier.

Kurveproduktion i Nordghana.

Kurvene produceres i områderne nær Bolgatanga i det nordlige Ghana – et område der er præget af ekstrem fattigdom.

Langt størstedelen af producenterne er kvinder, og mange af dem er enker eller enlige mødre. Så godt som ingen af kvinderne kan læse eller skrive, og kun ganske få af dem kan tale engelsk.
Kvinderne er organiseret i grupper på ca. 20, og hvis der findes en plads, så mødes de for at arbejde i fællesskab.

I Danmark er der nogle ambassadører for projektet, og blandt de mere kendte er bl.a. Annette Heick og Martin Brygman.

Duse Design har et stort udvalg af flettede kurve