//Fair Trade Kurve og Tasker
Fair Trade Kurve og Tasker 2017-10-08T08:27:30+00:00

Fair Trade Kurve

Forskellige spændende Fair Trade kurve fra Ghana, designet af den danske smykkedesigner Pernille Bûlow.

Køb dem i min webshop.

Det er håndflettede Bolga-kurve som kommer fra områderne nær provinshovedstaden Bolgatanga i det nordøstlige Ghana – som er landets fattigste region. Modellerne er flotte og farverige og det er ægte Afrikansk kunsthåndværk. Kurvene med hank/håndtag, omtales som de originale bolga baskets og der er også tasker med hank eller man kan også sige tasker med håndtag. De flettede kurve af elefantgræs, kan bruges som kurve til opbevaring af forskellige ting. Langt størstedelen af producenterne er kvinder, og mange af dem er enker eller enlige mødre. Så godt som ingen af kvinderne kan læse eller skrive, og kun ganske få af dem kan tale engelsk.

Handlen med kurve bidrager til at forbedre udviklingsmulighederne for kvinderne og deres familier, som ellers har deres indtægtskilde fra landbrug.

Kurveproduktionen udvikles løbende med støtte fra danske kunsthåndværkere. Kurvene er unikke og produceres i et væld af forskellige farvekombinationer og mønstre.

Det traditionelle og moderne mødes i et nyt og spændende design, af Pernille Bylow.

Brugskunst der gør en forskel

Brugskunst er en del af løsningen på fattigdoms udfordringerne i Afrika. Det så Annette Heick, som er Fair Trade Fighter, og Martin Brygmann, da de i januar sammen med Hammershus Fairtrade besøgte blandt andet produktionen af kurve og glassmykker i Ghana. De så også DANIDA-støttede udviklingsprojekter for enlige mødre og jordløse bønder, som for manges vedkommende er involveret i Fairtrade-produktion.